Maailmanlaajuisesti korkeat raaka-ainehinnat

Tällä hetkellä on varauduttava jatkuvasti nouseviin hintoihin ja toimitusvaikeuksiin. Parhaillaan myös tunnetuilla valmistajilla on PVC-sähkökaappien, kanavien ja myös kytkin-/pistorasiamallien toimitusvaikeuksia. Kaikki pääraaka-aineet ovat tällä hetkellä kalliita ja valmistajien varastot on pian tyhjennetty. Kuparin, nikkelin, tinan, hopean, alumiinin ja teräksen sekä maaöljyn/maakaasun, joka on PVC:n, sähköteollisuuden näkökulmasta tärkeän materiaalin, valmistusaineita, hinnat ovat matkalla astronomisiin korkeuksiin.

Tätä siivittää vielä lisäksi keinottelijat ja massiiviset raaka-ainehankinnat Aasiasta ja USA:sta. Myös puun raaka-ainehinnat ovat huimaavan korkealla, mikä usein indikoi muiden tärkeiden raaka-aineiden hintojen nousua poikkeuksellisina aikoina. Maailman laajuinen nollakorkopolitiikka voisi toimia nyt vaa’an kielenä edelleen nousevien hintojen yhteydessä poikkeuksellisissa olosuhteissa. Toivottavaksi jää, että tilanne rauhoittuu muutamassa viikossa tai kuukaudessa.

Joka tapauksessa meidän on koronan aiheuttaman talouselämän ja julkisen talouden kuormittumisen vuoksi tulevaisuudessa varauduttava kohoaviin hintoihin. Tällä hetkellä sähköasennusten kuluttajahintoja voidaan muutamaa valmistajaa lukuun ottamatta kutsua kohtuullisiksi. Niedaxilla ja OBOlla on tähän mennessä olleet viime viikkojen suurimmat selvästi tuntuvat hintojen korotukset.

Chart_raw-materials