Huomattavia toimitusvaikeuksia 2022/2023

Jos tavarat on toimitettava vielä vuonna 2022, suosittelemme, että teet tilauksen syyskuussa tai viimeistään lokakuussa. Seuraavien 6 kuukauden aikana (todennäköisesti jopa vuoden 2023 loppuun asti) on odotettavissa, että kaikilla valmistajilla on huomattavia vaikeuksia toimittaa yleensä varastossa olevia tuotteita. Lokakuusta lähtien emme voi enää luvata sitovasti hankintatuotteiden toimitusta (keltaisella merkityt tuotteet) vuonna 2022.

Vaihtoehtoisia tuotteita ei ole enää juurikaan saatavilla, joten myöhässä olevia tuotteita sisältävä tilaus on tällä hetkellä niin arvokas, että sitä ei kannata perua kokonaan. Hankintatavaroiden normaalit toimitusajat pitenevät lähiaikoina koko valikoimassa nykyisestä n. 3 viikosta vähintään n. 8–16 viikkoon. Erittäin kysyttyjen tuotteiden, esimerkiksi lämpöpumppujen ja aurinkokennojen, toimitus kestää jo nyt yli vuoden. Myös KNX-rakennusautomaatiotuotteiden toimitusajat ovat jo nyt erittäin pitkiä. Valmistajilta on myös vaikea saada tietoa toimituksista, sillä he eivät saa toimittajiltaan tietoa puuttuvista osista.

Myöhässä olevia tuotteita sisältävää tilausta seurataan automaattisesti. Tavara lähetetään välittömästi, kun se on saatu valmistajalta. Emme kuitenkaan suosittele tilauksen perumista, jos tarvitset juuri näitä tuotteita, sillä tilauksesi ja siihen liittyvä materiaalin kohdennus jonottaa jo käsittelyä valmistajalla. Myöskään muut jälleenmyyjät eivät voi toimittaa kyseisiä tuotteita aikaisemmin. Uuden tilauksen toimitusaika pitenisi myös huomattavasti, sillä jo kulunut odotusaika alkaisi alusta ja sillä välin tulleet tilaukset käsiteltäisiin ensin. Tilaukset ovat lisääntyneet valmistajilla siinä määrin, että odotusajat ovat pidentyneet suhteettomasti. Toimituksia lähetetään kuitenkin yhä harvemmin.

Myös puhelinpalvelumme tällä hetkellä hyvin ruuhkautunut lisääntyneiden kyselyjen vuoksi. Puhelinkyselyjen odotusaika on keskimäärin n. 30–60 minuuttia. Myös rekisteröimättömiltä asiakkailta sähköpostitse tulevien kyselyjen käsittelyaika on 2–3 päivää. Siksi suosittelemme rekisteröitymistä tilauksen yhteydessä. Silloin voit hyödyntää henkilökohtaisen asiakastilin etuja ja siihen liittyvää neuvontapalvelua. Tämä on nopein ja varmin tapa ottaa yhteyttä tiedusteluissa. Viesteihin vastataan mitä pikimmiten samana päivänä / 24 tunnin sisällä ja palvelu on käytettävissä 24 tuntia 365 päivänä vuodessa.